4 pers.
Ingredienser
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 kg. squash
salt, friskkværnet peber
1 spsk. friske basilikumblade, hakket
1 spsk. friske salvieblade, hakket
7 dl grønsagsbouillon
2½ dl fløde 9%
50 g gorgonzola
Desuden:
friske salvieblade
lidt olivenolie
50 g gorgonzola, smuldret
Fremgangsmåde
Varm olivenolie og smør op i en gryde, svits løg og hvidløg under konstant omrøring. Skær squash groft og kom dem i gryden, krydr med salt og friskkværnet peber. Svits i endnu 5 minutter. Tilsæt de hakkede krydderurter, hæld bouillon ved og lad det simre i ½ time.
Blend suppen med fløde og gorgonzola, smag den til.
Steg de hele salviesblade sprøde i lidt olie, tag dem op med en hulske og læg dem på køkkenrulle.
Varm suppen igennem. Server den i lune tallerkner med de sprødstegte salvieblade og smuldret gorgonzola.