Sæt Pris på Disse Øjeblikke i Livet

Vi lever i en tid hvor tingene går utroligt hurtigt. Vi har lange arbejdsdage, masser af stress og pres, og så lige en familie og nogle hobbyer der skal passes ved siden af. Det er som om det hele flyver afsted. Man kan knap nok nå at vende sig til at man er blevet et år ældre, før man igen har fødselsdag, og opdager at et helt år er gledet forbi uden man helt ved hvad der skete. Jo ældre man bliver, jo hurtigere føles det som om tiden den går.

Derfor er det vigtigere og vigtigere, at vi giver os selv tid til at stoppe op, og værdsætte de ting der sker og er sket i vores liv. Hvis du kan tage bare 10 minutter hver morgen til at sætte dig ned og slappe af, og så koble af fra fortid og fremtid, så vil du kunne sænke denne skræmmende hastighed tiden har fået. De fleste timer på dagen bruger vi nemlig ikke på at være til stede i nuet. I stedet bekymrer vi os om, om den email vi sendte i går indeholdt nok detaljer til, at chefen vil være tilfreds. Eller bekymrer os om det møde der skal ske senere på dagen, og som vi ikke føler vi har tid nok til at forberede os på. Måske drømmer vi om ferien der endelig kommer om et par måneder. Eller tænker tilbage på dengang vi var studerende, og havde mere fritid end vi vidste hvad vi skulle bruge til. Det eneste sted vi ikke er i vores hoveder er lige her og nu. Men det er det, du aktivt kan sørge for at være, bare et kort stykke tid.

Vi bringer stadig din fortid ind i billedet, men på en måde der er mere jordnær og eksisterende i nuet. Jeg vil nemlig bede dig om at mærke efter indeni, hvad du sætter pris på lige nu. Hvilke øjeblikke flyver forbi dit indre blik, når du tvinger dig selv til at smile og tænke positive tanker? Sætter du eksempelvis pris på den mad, du lige har spist? Hvem lærte dig egentligt at lave mad ? er det ikke en person du virkelig sætter pris på, at have haft i dit liv? Er det ikke fantastisk, at du har evnen til at producere lækker mad til dig selv? Ikke bare kan du nære din krop og sjæl med god mad: du kan også imponere venner og bekendte ved at lave dem et godt måltid mad.

Bare lad dine tanker glide fra den ene ting du værdsætter til den næste. Tænk på hvor dejligt det er, at din virksomhed endelig har investeret i digital mødelokale booking, hvor glad du er for at din chef lader dig arbejde hjemmefra, eller hvor fantastiske kolleger du har. Livet kan gå både op og ned, men du kan altid finde noget at smile af. Det er det, jeg beder dig om at opdage i disse 10 minutter hver dag.