Manglende Tålmodighed Behøver Ikke Holde dig Tilbage i Haven

Selvom der er kloge hoveder, der siger at livet handler om at nyde processen, frem for kun at tænke på slut-resultatet, så er det altså et princip det er svært at efterleve i alt hvad vi laver her i livet. Vi har kun 24 timer at gøre med på et døgn, så det er begrænset hvor mange processer vi kan være engagerede i på én gang. Der er dog næsten ingen grænse for, hvor mange resultater vi ville kunne værdsætte ? specielt fordi gode resultater på ét område, kan gøre processen og resultaterne på andre områder, langt mere sjov, effektiv eller behagelig.

De fleste mennesker kan værdsætte at sidde ude i en flot have. Det er dejligt at sidde på en tilbagelænet stol, og høre fuglene synge oppe i havens træer, og dufte de mange blomster man har groende i blomsterbedet. Det er rart at se på en flot grøn hæk, der afskærmer én fra naboernes nysgerrige blikke, og som ser en million gange bedre ud, end det grimt højt hegn. Der er ikke noget her i livet der er nær så afstressende og behageligt, som at være omgivet af natur ? og en god have gør det muligt, at nyde naturen helt tæt på, uden at skulle forlade sit hjem.

Men læg mærke til, at det her er resultatet af, at have en flot og velholdt have, som vi sætter pris på. Du kan sagtens nyde alle disse ting ved en have, selvom du ikke har haft en finger med i spillet, når det kom til at skabe haven. Hvis du lige var flyttet ind i et nyt hus, hvor den tidligere ejer havde sørget for at haven var helt og aldeles perfekt, så ville du få gavn af den. Det er altså haven som slutresultat, som mange af os gerne vil have.

Der er selvfølgeligt også mange, der nyder haven som en proces. De elsker at få jord på hænderne, vande planterne, udvælge de helt rigtige blomster, beskære hist og her og så videre. Det er sikkert også en ganske hyggelig hobby, men det er selvfølgeligt ikke for alle. Problemet er dog, at hvis man taler med sådan en person med en have-hobby, så vil de sige, at du er nødt til at være tålmodig hvis du gerne vil have en flot have. Det tager tid for en plante at gro op fra et frø, og det kræver en masse hårdt arbejde at få haven til at se ud, som du gerne vil have den. Deres løsning er at nyde processen ? men hvad med os andre?

Hvis man er rig, så kan man selvfølgeligt hyre en gartner. Så kan vedkommende udføre sin hobby, mens du får slutresultatet. Det kræver dog stadig noget tålmodighed, og selvfølgeligt en del plads i budgettet. Men der er faktisk en hurtigere og billigere måde! Nu om dage behøver du ikke at plante frø: du kan få færdiggroede planter. Du kan sågar plante en færdig hæk, så du kan få privatliv fra naboen, og noget grønt at se på, med det samme!