Gå Ikke Ned på Udstyr ? Sådan Vinder du Paintball Turneringerne!

Modsat rollespil, kan du ikke bare finde et liggeunderlag frem og begynde at lave dit eget udstyr. Du er nødt til at gå ud og investere i noget ordentligt udstyr, hvis du vil spille Paintball. Spørgsmålet er så, hvad det er du skal købe, for at have en god chance for at vinde turneringerne.

Når det kommer til paintball udstyr, findes der to grundlæggende typer, der hænger sammen med de to forskellige typer af spil, der spilles. Den første type spil er scenarie paintball, og spilles udenfor, typisk i skoven. Deres udstyr er meget specialiseret til et groft, naturligt legemiljø. Scenarie-spillere bærer camouflage tøj og følger missioner i realistisk krigsimuleringskampe. De bruger realistiske  paintball pistoler, der ligner rigtige rifler, maskingeværer og taktiske pistoler.

Den anden type paintball spil hedder speedball (også kaldet Xball), og spilles i turneringer på et lukket område. Kampe er ofte tidsbegrænsede med hold på 3-5 spillere, der forsøger at eliminere hinanden, mens de tager dækket bag oppustelige bunkers. Speedball er et spil, der kræver hurtig handling fra start til slut, så udstyr skal være letvægts, let at bevæge sig rund med, og paintball våbnene er ekstremt hurtige og præcise. Spillere bruger ofte professionelle trøjer og uniformer, der er godt ventilerede – baggy men ikke for klumpede, beskyttende og alligevel behagelige at bære.

Før du går ud og køber ind i udstyr, er det vigtigt, at du forstår forskellen mellem disse to spil, så du ender med det rigtige udstyr. Taktiske paintball markører foretrækkes typisk til scenarie-paintball, mens enhver pistol typisk fungerer, inklusive dem der bruges til speedball. Realistiske replika paintball rifler er til gengæld ikke noget du ser i konkurrence speedball, da de er for tunge, langsomme og besværlige. Paintball pistoler og udstyr til konkurrence er desuden opdelt i udstyr, der er bedst for begyndere, erfarne eller avancerede spillere med tilsvarende prisklasser.

I sidste ende vil du gerne være dækket ud fra top til tå med det bedste udstyr, men de fleste spillere starter med pistolen. Når du er ude for at finde den bedste paintball pistol, er det nemt at blive intimideret af det store antal, der er til rådighed, især hvis du ikke ved, hvad du leder efter. Som nybegynder, skal du vælge en begynder-model med markør, til en nogenlunde lav pris, så det ikke koster en masse at prøve sporten af og finde ud af, om du har lyst til at spille igen. Heldigvis har de fleste grundlæggende begynder-pistoler billige priser, da de har det mindste antal funktioner og teknologi. Det er også derfor, de er meget nemme at rengøre og vedligeholde – perfekt til at lære at spille paintball med. Det er også smart at vælge din første paintball pistol til konkurrence brug fra et pålideligt firma som Tippmann eller Spyder. Kendte virksomheder som disse har fremragende service og garantier for deres produkter.